Steigerbuis staal

Onze stalen steigerbuizen voldoen aan de kwaliteitsnorm Din 2440. Wij leveren deze stalen steigerbuis in de diameters 21,3 mm, 26,9 mm, 33,7 mm, 42,4 mm, 48,3 mm en 60,3 mm.

Standaard maten en op maat zagen

De standaard maat / lengte van een buis is 6 meter. Maar kan door ons in iedere gewenste maat geleverd worden. Op de productpagina zijn de meest voorkomende maten snel te selecteren. Mocht de door u gewenste maat niet voorkomen, dan selecteert u de boven liggende maat en kunt u later in het orderproces in een tekstveld uw specifieke wens qua maatvoering kenbaar maken. Wij adviseren u extra oplettend te zijn bij het selecteren van de juiste maat buis. Alle op maat gezaagde buizen vallen echter niet onder onze retour garantie. Alleen hele pijpen van 6 meter kunnen retour worden genomen.

Voordeel van staal

Het grote voordeel van een stalen buis ten opzichte van een aluminium buis is de stevigheid en extra stabiliteit. Door dat de buizen thermisch verzinkt zijn bieden deze een goede weerstand tegen corrosie. Deze pijpen zijn te combineren met de diverse steigerkoppelingen. Deze passen gemakkelijk in de koppelingen. Doordat de koppelingen voorzien zijn van een stelschroef zijn deze goed te fixeren. Let er wel op dat de stelschroeven voorzien zijn van een Engelse inbus maat. Hoewel met een standaard inbussleutelset deze redelijk goed vast te zetten zijn, adviseren wij toch te kiezen voor een Engelse inbussleutel voor de beste fixatie. Deze Inbussleutels besteld u eenvoudig mee op de specifieke pagina's van de betreffende koppelingen. Een koppeling van 42,4 mm is dus gewoon te combineren met stalen steigerbuis van 42,4 mm.

Toepassingen

De stalen buis is erg geschikt voor het maken van zwaardere constructies. Te denken valt aan bijvoorbeeld een pergola, frame voor een schaduwdoek of om meubels te maken. Vaak wordt voor een tafel of kast gekozen voor staal. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden. Op onze site is onze eigen inspiratiehoek te vinden, waar we diverse ontwerpen verzamelen die we tegen komen of ideeën welke we van klanten toegestuurd krijgen. Een stalen steigerbuis is dus erg veelzijdig te gebruiken.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.