Steigerbuis aluminium

Onze aluminium steigerbuizen voldoen aan de kwaliteitsnorm Almgsi 0,5 F22. Wij leveren deze aluminium steigerbuis in de diameters 21,0 mm, 26,9 mm, 33,7 mm, 42,0 mm, 48,0 mm en 60,0 mm.

Standaard maten en op maat zagen

De standaard maat / lengte van een buis is 6 meter. Maar kan door ons in iedere gewenste maat geleverd worden. Op de productpagina zijn de meest voorkomende maten snel te selecteren. Mocht de door u gewenste maat niet voorkomen, dan selecteert u de boven liggende maat en kunt u later in het orderproces in een tekstveld uw specifieke wens qua maatvoering kenbaar maken. Wij adviseren u extra oplettend te zijn bij het selecteren van de juiste maat buis. Alle op maat gezaagde buizen vallen echter niet onder onze retour garantie. Alleen hele pijpen van 6 meter kunnen retour worden genomen.

Voordelen aluminium

Het grote voordeel van een aluminium buis ten opzichte van een stalen buis is het relatief lage gewicht. Ook bied aluminium een uitstekende weerstand tegen corrosie.

Deze pijpen zijn te combineren met de diverse steigerkoppelingen. De diameters van de aluminium buizen zijn iets kleiner dan de koppelingen. Maar doordat de koppelingen voorzien zijn van een stelschroef zijn deze goed te fixeren.

Een koppeling van 42,4 mm is dus gewoon te combineren met aluminium steigerbuis van 42,0 mm.

Diameter 33,7 mm, 42,0 mm, 48,0 mm en 60,0 mm leveren wij altijd in de wanddikte van 3,0 mm. Er zijn ook buizen te verkrijgen in deze diameters met een wanddikte van 2,0 mm. Gezien deze buizen over het algemeen voor grotere constructies worden gebruikt, vinden wij het belangrijk om de meeste stabiele buis te leveren.

De alu buis is erg geschikt voor het maken van lichtere constructies. Te denken valt aan bijvoorbeeld tuinmeubelen of om klimplanten of leibomen te leiden. Ook voor een spandoek frame is een aluminium steigerbuis uitermate geschikt.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.